Maak een afspraak

Met voetproblemen toch veilig en comfortabel werken?
Orthopedische Veiligheidsschoenen bieden de oplossing!

Voor veel werkzaamheden zijn veiligheidsschoenen noodzakelijk.
Uit onderzoek blijkt dat bij een groot aantal werknemers de standaard veiligheidsschoenen niet goed passen. In meer of mindere mate hebben deze werknemers voetproblemen, wat tot rugklachten, nekklachten en hoofdpijn kan lijden. Vaak is een kleine aanpassing van of in de schoen al voldoende, maar soms zijn speciale orthopedische werkschoenen een betere oplossing.

Tot op heden was het niet mogelijk orthopedisch veiligheidsschoeisel te produceren dat officieel aan alle hedendaagse veiligheidsnormen voldoet. Dit vormt een groot probleem naar verzekerbaarheid toe mocht er zich een arbeidsongeval voor doen; zowel werkgever als producent van de schoenen kunnen aansprakelijk gesteld worden indien er een voetletsel voortkomt door het niet dragen van gecertificeerd veiligheidsschoeisel.

Onze veiligheidsschoenen worden geproduceerd in een gecertificeerde productielijn zodat deze schoenen voldoen aan de Europese norm EN-345.
Deze schoenen worden door ons geleverd met een officieel certificaat van de producent dat als bewijs geldt bij de verzekering.

Er kan worden ingespeeld op zowel de medische- als beroepsspecifieke behoeften van de cliënt. Dat alles binnen de geldende regelgevingen voor veiligheidsschoenen.

Veiligheidsnormen

In Europa wordt de EN ISO 20345:2004 (CE EN-345) norm gebruikt voor veiligheidsschoenen.
De norm EN-345 beschrijft de eisen waar een veiligheidsschoen volgens de Europese richtlijnen aan moet voldoen.

Men classificeert 5 niveaus van bescherming: deze klassen worden aangeduid met de letter S (safety)
Alle klassen zijn voorzien van een verharde neus die 200J kinetische energie moet kunnen opvangen, waarbij een hoogte van 14 mm overblijft na een impact.

Veiligheidsklassen
SB: Basiseisen
S1: Basiseisen + gesloten hiel + antistatisch + energieabsorbtie van de hiel
S2: Eisen S1 + weerstand tegen waterdoordringing en waterabsorptie
S3: Eisen S2 + perforatieweerstand zolen
S4: Volledig rubber of polymeer (waterdicht) + antistatisch + energieabsorptie van de hiel
S5: Eisen S4 + perforatieweerstand zolen


TOP