Maak een afspraak

Voetverzorging voor reumapatiënten

Voetverzorging is heel belangrijk voor mensen met een reumatische aandoening.

Reumapatiënten hebben vaak te maken met voetproblemen. Reumatoïde artritis, maar ook jicht, lupus, sclerodermie of psoriasisartritis kunnen de voeten ernstig aantasten. De meest voorkomende voetproblemen bij reuma zijn (teen-) vervorming en eelt- of wondvorming ten gevolge van huidproblemen. Door de voetvervorming is het dikwijls problematisch om goed passend schoeisel te vinden.

Een oplossing op maat voor voetproblemen door reuma

Wij vervaardigen schoenen op maat bij ernstige voetproblemen ten gevolge van reumatische aandoeningen. Onze schoenen zijn licht, naadloos en soepel. Eventuele wonden of drukplekken kunnen wij volledig ontlasten door middel van drukverdelende, zachte materialen.

Indien er hamertenen of andere problemen in de voorvoet zijn, voorzien we de nodige ruimte en creëren we een kunstmatige afrol om de gewrichten zo veel mogelijk te ontlasten.

Ook hier gaan functionaliteit en esthetiek steeds hand in hand. Wij bekijken samen met de patiënt welke modellen het best passen bij zijn of haar voettype. Een ruime keuze aan modellen, kleuren en leersoorten garandeert dat iedereen hier zijn gading vindt.

Semi-orthopedische schoenen

Bij minder ernstige problemen ten gevolge van reuma kan u opteren voor semi-orthopedische schoenen. Deze zijn niet op maat gemaakt, maar worden ook licht en naadloos vervaardigd om drukplekken te voorkomen. Ook hiermee helpen we u graag verder in onze schoenwinkel in Gent: www.schoenenmatton.be


TOP