Maak een afspraak
Werksteunzolen

In verschillende sectoren dragen werknemers verplicht veiligheidsschoenen. Dit is een persoonlijk beschermingsmiddel, waarvoor de Europese wetgeving strikte regels oplegt.

LET OP! Wat veel mensen niet weten is dat er een aansprakelijkheidsrisico bestaat wanneer de standaard inlegzool uit de werkschoen wordt gehaald en wordt vervangen door een eigen / niet-gecertificeerde steunzool.

Mocht er zich een arbeidsongeval voordoen dan lopen zowel werkgever als werknemer het risico betreft de veiligheid en aansprakelijkheid. De aansprakelijkheid van de fabrikant vervalt namelijk van zodra u de inlegzool verwisselt. Concreet betekent dit dat de tussenkomst van de arbeidsongevallenverzekering dreigt weg te vallen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Pieter Matton orthopedie kan orthopedische steunzolen vervaardigen voor vele merken veiligheidsschoenen waarbij een certificering wordt voorzien. Op deze manier vormt er zich geen risico voor zowel de werkgever als de werknemer.

Onze jarenlange ervaring en nieuwste high-tech technieken stellen ons in staat om de perfecte steunzolen te vervaardigen met het oog op maximaal comfort en mobiliteit. Bovendien kan u rekenen op een korte leveringstermijn.

Wist u dat?

  • Meer dan 30% van de dragers van werkschoenen te maken heeft met voetproblemen of problemen ter hoogte van de knieën, schouders, rug of nek ten gevolge van inadequaat schoeisel.
  • Een opstapeling van statische elektriciteit met antistatische- en ESD werkschoenen wordt voorkomen. Deze veiligheidsschoenen zorgen voor bescherming tegen de opstapeling, zodat er geen elektrische ontladingen kunnen plaatsvinden die een gevaar vormen voor de werknemer.
  • Een groot deel van het ziekteverzuim op de werkvloer wordt veroorzaakt door voet gerelateerde klachten en/of inadequaat schoeisel.

TOP