Maak een afspraak

Ganganalyse met RSscan

De ganganalyse wordt uitgevoerd door een podoloog. Er wordt onderzoek gedaan naar eventuele afwijkingen in de stand en/of het stappatroon. De RSscan meet de voetafdruk zowel statisch als dynamisch. Hierdoor kan overdruk nauwkeurig gelokaliseerd worden en een gepaste behandeling opgesteld worden.

Wat brengt u mee
Korte broek of sportieve short
Dagdagelijks schoeisel
Eventueel sportschoeisel
Eventueel steunzolen

Biomechanisch onderzoek en ganganalyse met RSscan

De ganganalyse wordt uitgevoerd door een podoloog. Er wordt onderzoek gedaan naar eventuele afwijkingen in de stand en/of het stappatroon. Hiervoor richten we ons zowel op het dagdagelijks bewegen van kinderen en volwassenen als op sporters. De RSscan meet de voetafdruk zowel statisch als dynamisch. Hierdoor kan overdruk nauwkeurig gelokaliseerd worden en een gepaste behandeling opgesteld worden.

  • Anamnese/vraaggesprek

De podoloog bespreekt uitgebreid met de patiënt de dagdagelijkse activiteiten, beweging en sport, eventuele pijnklachten en schoeisel.

  • Klinisch en biomechanisch onderzoek

Hierbij gebeurt er een uitgebreid onderzoek naar de stand van de gewrichten en verschillende spiergroepen. Ook pijnlijke zones worden gelokaliseerd. Het lichaam wordt in zijn geheel bekeken, aangezien voetproblemen vaak een hoger gelegen oorzaak kunnen hebben.

  • Ganganalyse

Het gangpatroon wordt gefilmd en uitgebreid geanalyseerd. Daarnaast gebeurt er ook een drukmeting door middel van de RSscan.

De podoloog krijgt een duidelijk beeld van het bewegingsmechanisme door de 3 onderdelen te bestuderen. Daarna worden eventuele behandelingsmogelijkheden uitgebreid besproken met de patiënt. De patiënt krijgt een verslag mee van het onderzoek en het behandelplan.

Wanneer is een gang-en loopanalyse aangewezen?

  • U hebt last ter hoogte van de enkel, knie, heup of rug.
  • U bent een fervente sporter en wilt blessures vermijden.
  • U wilt starten met sporten en wilt blessures vermijden.
  • U hebt last van loopletsels.

TOP