Maak een afspraak

High-tech ten dienste van de ontwikkeling van uw steunzolen

Een steunzool kan zorgen voor ondersteuning, ontlasting of correctie van de voet of hoger gelegen delen van het lichaam. Bij klachten ter hoogte van de voeten, knie, heup of rug kan de oorzaak liggen aan een verkeerde stand van de voeten of een afwijkend looppatroon. Om de geschikte steunzool te maken die perfect op uw voet past werkt Pieter Matton orthopedie met de laatste nieuwe 3D-technologie.

Hoe gaan wij te werk?

Maatname: 

  • Meten van de mobiliteit van de voet
  • Nakijken van de stand van de voet
  • Opmeten van de voet via een 3D scan 

Productie:

  • Bundelen van alle informatie van de maatname
  • Digitaal ontwerpen van een persoonlijke steunzool via de 3D Scan 
  • Afhankelijk van de noden van de patiënten worden steunzolen 3D geprint of uitgefreesd

Wie het schoentje past …

Een goede steunzool heeft pas maximaal effect in combinatie met een degelijke schoen. Er zijn tegenwoordig heel wat kwaliteitsschoenmerken die schoenen produceren die hiervoor in aanmerking komen. In dit bewuste schoentype zit een losse zool die eruit gehaald kan worden zodat er voldoende plaats is om de steunzool te plaatsen. Vergis u echter niet, dergelijke schoenen kunnen ook heel modieus zijn.

U vindt ze in een speciaalzaak voor comfortschoenen, zoals bijvoorbeeld onze schoenwinkel in Gent: www.schoenenmatton.be. De verkoopsters zullen u hier met kennis van zaken bijstaan om samen met u de juiste schoen te vinden waar uw steunzolen perfect in passen.


TOP